DK Company

DdD Retail hjelper DK Company til rask integrasjon etter oppkjøp.

I det seneste år er en av Danmarks største motefirmaer DK Company blitt enda større. Med oppkjøpene av InWear, Matinique, Part Two, Soaked in Luxury og Bon’A Parte er virksomheten nå ubestridt en av de største motekonserner i Norden.

Etter oppkjøpet anvender også de oppkjøpte virksomheter POS-løsningen fra DdD. Som i løpet av halvannen måned ble rullet ut til mer enn 70 kasseapparater fordelt på 5 land.

Mettelene Boldt Engdahl, Outlet Manager og en av de ledere, som fulgte med oppkjøpet, ser mange fordeler i løsningene fra DdD:

” Vi driver både egne butikker, har franchisetakere og leverer dessuten til selvstendige butikker og kjeder. Vi har også internett- og Outlet butikker. Og vi er tilstede i mange land. DdD´s løsninger hjelper oss på alle nivåer til å ha oversikt, til å kunne disponere bedre og til å yte den beste kundeservice.”

Med DdD´s løsninger kan ett konsern overvåke driften i realtid og få et presist bilde av, hva som selger best og hvor.

” Det er store forskjeller, fra by til by, hva kundene foretrekker. Ved å kunne se hvilke varer, som selger best på de enkelte lokasjoner, kan vi f.eks. enkelt flytte varer fra forretninger, hvor det er mindre etterspørsel”, forteller Mettelene Boldt Engdahl. ” Løsningen hjelper oss til å bedre disponeringen og den enkelte butikk til best mulig å kunne matche sin lokale kundegruppe.”


Brukervennlighet?

En av årsakene til, at det har vært forholdsvis enkelt å få de oppkjøpte butikkene godt i gang med den valgte kasseløsning, skyldes brukervennligheten, mener Mettelene Boldt Engdahl:

” Det er veldig enkelt å bruke POS-løsningen og de forskjellige funksjoner. Det betyr, at personalet veldig fort er blitt fortrolige med systemet og anvender det fullt ut. Skulle det være noe, man ikke husker eller forstår, er DdD´s support veldig hjelpsomme og samtidig tilbyr DdD E-learning, som er tilgengelig 24/7. Alle våre medarbeidere har på forhånd gjennomgått kasse funksjonene på E-learning og bruker det etterfølgende også som oppslagsverk. ”

Derfor har vi kommet godt i gang i de avdelinger og butikker, som ikke har brukt løsningen før. Og vi anvender alle funksjonaliteter. ”

Kasseterminalene leveres med en kundeskjerm, hvor kundene ikke bare kan følge inntastninger, men også se beskjeder og tilbud fra butikken.

” Med kundeskjermen og med den integrerte kortterminal går selve transaksjonen enklere og det medfører, at man fortsetter den gode og positive dialog med kunden og får dem sendt godt videre, i stedet for at det hele kommer til å dreie seg om transaksjonen og utfordringer med betalingsterminalen. På kundeskjermen kan vi også kommunisere om kundeklubb og andre tiltak i butikken. Og det er med til å styrke den positive kunderelasjon”, uttaler Mettelene Boldt Engdahl.

Franchisetakere

DdD løsningen er også implementert hos franchisetakerne og gir dem en ekstra fordel.

 ” Mange av franchisetakerne har valgt å få back office delen med i deres løsning. Det betyr, at de får en enklere løsning til deres egen administrasjon”, forklarer Mettelene Boldt Engdahl.

 

Fakturabehandling

En funksjon, som i høy grad vil bli brukt i DK Companys butikker, er, ifølge Mettelene Boldt Engdahl at kunne godkjenne deler av en faktura.

” Vi mottar ofte fakturaer, som også omfatter varer, som først leveres senere. Med løsningen kan vi velge å godkjenne enkeltposter, slik at det f.eks. avspeiler, hva som faktisk er levert. Og så kan vi enkelt godkjenne betalingen for de resterende varer, når de kommer”.

DdD løsningen har vært med til å bringe konsernet gjennom et stort oppkjøp, og vært en viktig bidragsyter i prosessen med å få forretningene integrert og til å spille sammen. Det betyr, at DK Company på kort tid har kunnet skape oversikt og effektivitet, samt har verktøyene til å treffe de riktige beslutninger på de lokale markeder og i de enkelte land. 

 

Om DK Company

Mote virksomheten DK Company ble stiftet av Jens Poulsen i 2001 og har hovedsete i Ikast og ble i 2012 børsnotert i København på NASDAQ OMX First North. DK Company omsatte i 2013 for 1,6 milliarder kroner med et driftsresultat på 94 millioner kroner svarende til en overskuddsgrad på 5,7 prosent.

I år venter DK Company å nå en omsetning i størrelsesordenen 1,7-1,8 milliarder kroner og et driftsresultat på 100-110 millioner kroner.

DK Company har i alt 18 mote-brands, herunder InWear, Matinique, Blend, b.young og Fransa. Tekstilene produseres fortrinnsvis i Kina, India og Bangladesh.

DK Company har 1.500 ansatte, inkl. de ansatte i konsernets 250 hel- eller franchise-eide detaljbutikker.