Kassaapparatet dukket opp for første gang i 1879, oppfunnet av Ritty-brødrene. Bar-eieren James Ritty så at de ansatte ikke klarte å regne sammen riktig (andre påstår at de jukset med vilje), og på en forretningsreise til Europa så han en mekanisme som ga ham inspirasjon til det aller første kassaapparatet.

Dampskipet han reiste med, var utstyrt med en propell med en teller som viste antallet omdreiinger. James tok med seg denne ideen hjem til broren, mekanikeren John Ritty.

Kassaapparatet ble kalt «Ritty’s Incorruptible Cashier» (Rittys ubestikkelige kasserer), og bartenderen ble nå nødt til å trykke inn prisen for de forskjellige kjøpene, og apparatet regnet ut automatisk hvor mye kunden måtte betale.

Senere ble pengeskuffen lagt til kassaapparatet, også oppfunnet av Ritty-brødrene, og i 1894 kunne apparatet skrive ut en kvittering.

Du kan se et bilde av Rittys kassaapparat her og lese beskrivelsen om oppfinnelsen av det første kassaapparatet.

Siden da har mye skjedd innen kassaapparater eller POS (Point of Sales – salgssteder), som de er kjent som i dag. Fra et apparat som regner ut en pris basert på manuell innmating til dagens helautomatiske programvareløsning, som inkluderer automatisk registrering av varer via strekkoder, forskjellige betalingsløsninger, lagerstyring, rapportering, håndtering av kundedata, selvbetjent POS, integrasjon med forhandlernes andre IT-systemer, forskjellige løsninger for forskjellige bransjer og mye mer. Og utviklingen pågår.

Noen av moteordene i dagens detaljhandel er mobil betaling (NFC), og mobile enheter som gjør det enkelt å betjene kunder uansett hvor de er, i butikken, på markeder og så videre. Teknologien bak blir også konstant forbedret for å gi brukerne av POS-løsningene den raskeste, mest fleksible, brukervennlige og profesjonelle løsningen.

Hvis du er interessert i å vite mer om DdD-løsningene, kan du bruke kontaktskjemaet vårt.