Internett og netthandel blir en stadig større del av hvordan kunder finner, velger og kjøper varer. Men i følge en ny analyse fra Eniro Danmark foretrekker likevel de fleste av oss, særlig når det gjelder motebransjen, å handle i den fysiske butikken. Opptil 71 % av respondentene gjør fremdeles det endelige kjøpet i den lokale butikken, selv om 9 av 10 søker opp produktinformasjon på internett på forhånd.

Også Retail Institute Scandinavia legger vekt på at den fysiske butikken spiller en viktig rolle. I mars 2015 deltok Retail Institute Scandinavia som foredragsholder på DdD Retail Solutions-konferansen i København og snakket om at spesielt kvinnelige kunder setter pris på butikkopplevelsen som et sosialt rom. Det er forøvrig viktig å huske at butikken må reflektere mulighetene på internett, om mulig. Kunden vil ha ensartethet og samme opplevelse, uansett hvor hun går. Det betyr at priser, utvalg og service må samsvare med hverandre.

Hvis du implementerer DdD POS som hjørnesteinen i forretningen din, er det mulig å samle alle IT-løsningene som kan bidra til å skape denne ensartetheten. Lageret i butikken og i nettbutikken er synkronisert, slik at forhandleren kan se beholdningstallene i sanntid og gjøre det mulig for kunder å kjøpe i nettbutikken og bytte i butikken. Med klikk-og-hent-funksjonen er det til og med mulig for kunden å reservere varen i nettbutikken og så besøke den lokale butikken etterpå for å prøve og kjøpe varen. Kunden kan tjene opp poeng som lojal kunde og mye mer.